2 dagers kurs i praktisk GDPR/Personvern for små bedrifter

Vi har laget et 2 dagers kurs for små bedrifter som vil komme i gang med GDPR.
Kurset er en blanding av forelesning av relevant teori, samt praktisk gjennomføring ved bruk av PC.
Etter at kurset er gjennomført skal kursdeltager ha kompetanse til å skjønne hva som skal gjøres i egen bedrift, samt påbegynt arbeidet med forsvarlig kartlegging og dokumentasjon.
Kursdeltager får utdelt enkle/lett forståelige maler som gjør arbeidet med GDPR effektivt og gjennomførbart uten alt for stor bruk av ressurser.

Foreløpig genda:

Tema som blir gjennomgått på kurset:
- Hva er persondata og hvilke klassifiseringer finnes.
- Hva regnes som sensitive opplysninger

Viktige begreper innen GDPR:
Databehandler og behandlingsansvarlig
Formål som ligger til grunn for behandling av personopplysninger
Samtykke til lagring
Krav om innsyn
Retten til å få data endret/korrigert
Retten til å bli glemt.

Kursdeltager må/ får hjelp på kurset til:
Å begynne kartlegging av hvilke opplysninger som lagres i egen bedrift
Begynne å opparbeide dokumentasjon
Foreslå, samt opparbeide rutiner i egen bedrift
Føre logg over aktiviteter i egen bedrift
Lage regler for internkontroll

Hva dekker kurset:
- Lunch
- Kursdokumentasjon teori

Praktisk kursdokumentasjon som dekkes:

Excel ark/mal for:
Kartlegging av personopplysninger som lagres i bedriften
Logg for databehandlings aktiviteter

Word dokument:
Mal for personvernerklæring for kunder og leverandører
Mal for personvernerklæring for ansatte
Mal for rapportering av avvik til Datatilsynet
Databehandler avtale (Mal fra Datatilsynet)

PDF maler (F.eks til å legge ut på egne internett sider):
Mal for sletting av persondata
Mal for endring av persondata
Mal for krav om innsyn i egne lagrede persondata

Målgruppe:

Kurset passer for deg som jobber i en mindre bedrift og ønsker å komme raskt i gang med å tilpasse din bedrift til de nye personvernreglene.

Sted:   ATECO Systems AS, Myrabakken Næringssenter, bygg 2, 6010 Ålesund
Tid:     Onsdag 3. og torsdag 4. oktober kl. 09:00 – 16:00
Pris:    9.500,-

NB! Ved for få deltagere kan kurset bli avlyst. Ved overbooking kan det bli satt opp et nytt kurs!

Meld deg på: